Revista Deriva: identitats, poder i treball

El magazín és un projecte de l’Associació SomAtents de Reporterisme, en què vaig participar-hi com a fundadora i coordinadora. El col·lectiu impulsor de revista deriva estava conformat per periodistes, fotògrafes, documentalistes, comunicadores i docents. A deriva també impartíem cursos propis, amb la col·laboració de professionals de prestigi, com Eileen Truax, Esteve Plantada, Marina Espasa, Miqui Otero, Francisco Cabezas, Desirée de Fez o Toni Vall, entre altres.

A més, a revista deriva també vam fer acció directa. Per això, vam buscar maneres creatives d’apropar el periodisme com a eina d’emancipació a les comunitats. Així vam desenvolupar recerques col·laboratives, exposicons, projectes de recuperació de memòria col·lectiva, cicles de debat, documentals. Això és, per a nosaltres, el periodisme expandit.

En definitiva, què és deriva? De si et pagaran les hores extres i de quin filtre et queda millor a les stories. Dels privilegis que et costa perdre i dels que no has tingut mai. De tot allò que voldries canviar. Ens toca dubtar. Per això vam crear deriva.

Entrevista amb la cantautora María José Llergo, a la presentació de revista deriva.
La jornada deriva va aplegar més de 500 joves a la Nau Bostik, del barri de La Sagrera de Barcelona.
El projecte 'Retrats Circulars' va permetre desenes de joves comprendre el seu entorn per mitjà de la fotografia
El professor David Vidal Castell, en un dels cursos de periodisme organitzats per revista deriva